U narednoj školskoj godini u borske srednje škole biće upisano 20-tak učenika više nego prethodne

0

BOR – Planom upisa u borske srednje škole za školsku 2021/22. godinu predviđen je isti broj odeljenja kao i prethodne, ukupno 16. Najviše odeljenja, kao i do sada, upisaće Mašinsko-elektrotehnička škola, šest, Ekonomsko-trgovinska škola četiri, i po tri odeljenja pripašće Gimnaziji i Tehničkoj školi. Naredne školske godine u Boru biće upisano 388 svršenih osnovaca, 20-tak više nego prethodne. Plan je urađen na osnovu aktuelnih potreba tržišta rada  i želje učenika.

Epidemija korona virusa nije poremetila utvrđenu dinamiku plana upisa. Krajem prethodne godine u svim srednjim školama na nastavničkim većima i na školskim odborima dati su predlozi plana upisa. Imali smo nekoliko sastanaka sa predstavnicima Gradske uprave u Boru i Školske uprave u Zaječaru. Prethodne sedmice je usvojen Gradski plan upisa u borske srednje škole koji je poslat zaječarskoj Školskoj upravi koja će ga proslediti Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Očekuje se da će resorno ministarstvo dati saglasnost na ovaj plan već u aprilu ove godine“ istakao je Milovan Božović, koordinator rada borskih srednjih škola.

S obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju prezentacija obrazovnih profila i smerova borskih srednjih škola za narednu školsku godinu biće najverovatnije organizovana onlajn.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *