Aktivni odmor na Staroj planini van zimske sezone

BEOGRAD, KNJAŽEVAC – Stara planina i jedan od najatraktivnijih vrhova za skijaše Babin zub, sve više privlače pažnju turista tokom zimskih meseci. Iako raspolaže bogatom turističkom ponudom opština Knjaževac je manje posećena van zimske sezone. Turistička organizacija Knjaževca ovogodišnji Sajam turizma iskoristila je da dodatno promoviše Staru planinu i aktivni odmor tokom proleća i leta.

„Ove godine odlučili smo da se malo više posvetimo aktivnom odmoru i mogućnostima Stare planine za odmor i angažovanje u letnjim mesecima. Lov je jedan od važnih segmenata naše turističke ponude, kao i brdsko-planinski maraton koji privlači turiste. Ove godine je treća trka pa očekujemo dobar odziv“, istakao je Boban Marković, direktor Turističke organizacije opštine Knjaževac.

Zimsko planinski turizam, tokom 2015. godine na ovu planinu je doveo 30 odsto više turista nego lani. Nedostatak smeštajnih kapaciteta aktivirao je i privatna domaćinstva što je prilika za razvoj seoskog turizma.

„Ono što zaista vidimo kao problem jeste nedostatak smeštajnih kapaciteta u zimskim mesecima i na tome aktivno radimo. Mi kao Turistička organizacija promovišemo i seoski turizam. Ove godine imali smo zanačajno povećanje kapaciteta, pa je nakon prošlogodišnjih 320, gostima ove godine na raspolaganju 540 kreveta u privatnom smeštaju. I domaćinstva su primetila potencijal ove planine, pa mislimo da postoji mogućnost za dalji razvoj seokog turizma“, dodaje Marković.

Turistička ponuda opštine Knjaževac sve je primećenija, pa je ova opština i nekoliko puta nagrađivana za turizam i ofanzivnu promociju koja privlači goste. Knjaževac je nosilac titula „Izuzetna destinacija Evrope“ i „Brand Leader Award“, kao i nagrade „Turistički cvet“, priznanja koje se u Srbiji dodeljuje za doprinos u razvoju turizma.

[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x3tm41m“ allowfullscreen ]
Aktivni odmor na Staroj planini van zimske… by rtvbor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *