Aktivnosti Sindikata penzionera „Nezavisnost“

0

BOR- Aktivnosti sindikata penzionera „Nezavisnost“ Bor je mnogo, iako je ova Opštinska organizacija formirana samo pre tri meseca. Jedna od najvažnijih je obezbeđenje popusta članovima u velikom broju prodavnica, turističkih organizacija, ugostiteljskih objekata, apoteka, ordinacija i banja. Popusti su uglavnom desetak odsto, a u nekim firmama i do 30 procenata. Iako je prema tvrdnjama  predsednika opštinskog odbora ovog sindikata Dušana Dumitraškovića, položaj penzionera u Boru bolji nego u ostalim opštinama Istočne Srbije i u narednom periodu  aktivnosti će biti još brojnije.

„U planu nam je dalje povećanje broja privrednih subjekata koji će odobravati popuste, obezbeđenje prostorija, formiranje kase uzajamne pomoći“, rekao je Dušan Dumitrašković, predsednik OO sindikata penzionera „Nezavisnost“.

U narednom periodu Sindikat penzionera Nezavisnost Bor planira i omasovljenje članstva. Sada ova opštinska organizacija ima dvadesetak članova, a očekivanja su  da ih do kraja godine bude makar stotinu.

„Nemamo veći broj članova, jer nismo imali prostorije. Sada smo u privatnim prostorijama , a očekujemo da uz pomoć lokalne samouprave trajno rešimo ovaj problem“, dodao je Dumitrašković.

Dumitrašković kaže da neće odustati od zahteva da se penzije vrate na prethodni nivo. Nakon što je Ustavni sudu odbio tužbu u kojoj Sindikat traži da se zakon o umanjenju penzija proglasi neustavnim, penzioneri su podneli žalbu. Međutim, više od godine dana odgovora nema, pa su članovi sindikata penzionera Nezavisnost već spremili tužbu koju će, ukoliko bude potrebno, uputiti Međunarodnom sudu u Strazburu. 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *