Aktuelna epidemiloška situacija u Knjaževcu, Zaječaru i Kladovu

KLADOVO – Prema aktuelnim podacima Zdravstvenog centra Kladovo na Covid 19 aktivno je pozitivno 66 lica od kojih je većina sa lakšom kliničkom slikom, dok su tri pacijenta smeštena u Kliničkom centru Niš. Među inficiranim je i petoro dece uzrasta od 12 do 18 godina sa blagom kliničkom slikom. Od početka epidemije virus korona potvrđen je kod 115  osoba, opravilo se 46 lica dok je borbu sa korona virusom izgubilo troje pacijenata. U Domu za smeštaj odraslih i starih lica Topalović u Kladovu aktuelna epidemiološka situacija je stabilna. Prema podacima objavljenim 27. jula na sajtu Statistika covid 19 u Srbiji u opštini Kladovo u samoizolaciji je 86 građana.

ZAJEČAR – U poslednja 24 sata obrađena su 22 PCR uzorka građana Zaječara, u referentnim laboratorijama u Beogradu. Od obrađenih uzoraka pet su covid-19 pozitivna i to dve osobe ženskog i tri muškog pola, starosti od 53 do 77 godina.

Ukupan broj covid-19 pozitivnih građana Zaječara, od početka pandemije, na 3.249 obrađenih uzoraka, je 312, a broj do sad potpuno izlečenih je 182, stoji na zvaničnom sajtu Grada Zaječara.

KNJAŽEVAC – Od 1. jula u Zdravstvenom centru Knjaževac na COVID – 19 testirano je 270 osoba. Pozitivnih je 120, a čeka se još 30 rezultata. Od posledica infekcije koronavirusom preminulo je pet osoba, saopštio je Zdravstveni centar u ovom gradu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *