U Boru je preminuo još jedan pacijent zaražen korona virusom

BOR-Od posledica kovid infekcije, u Opštoj bolnici u Boru preminuo je noćas još jedan pacijent, čime je ukupan broj žrtava, od početka pandemije, porastao na sedam. Reč je o muškarcu rođenom 1961.godine koji je imao još neke hronične bolesti, saopšteno je na konferenciji za novinare.

Bolesnik nije bio na respiratoru, jer nije bilo potrebe. Usledilo je rapidno pogoršanje njegovog stanja ,jer je, osim korona virusa imao I hronično oboljenje bubrega I dijabetis.Uprkos svim pokušajima nismo uspeli da ga spasimo”, rekao je dr Goran Joksimović, direktor  Opšte bolnice u Boru

Na području Grada Bora još 50 testiranih čekaju rezultate uzoraka. U Opštoj bolnici na grudnom odeljenju leži 14 bolesnika, od toga devet je pozitivnih, a za  dvoje se čekaju rezultati. Zbog prisutnosti korona virusa, sveukupna epidemiološka situacija na području Grada Bora je i dalje neizvesna i nesigurna

Međutim mogu da kažem da je sada situacija bolja u odnosu na prethodne dane,jer smo juče imali dva, a danas jednog pacijenta, tako da trenutno imamo ukupno,njih 45”, dodale je dr Javorka Stankulić, rukovodilac   Centra za preventivnu zdravstvenu zaštitu Doma zdravlja u Boru.

Doktor  Goran Joksimović je još jednom upozorio građane da se pridržavaju svih preventivnih mera, jer je komunalna inspekcija počela da obilazi grad. Situacija je za sada solidna I  nisu primećeni veći prekršaji. Broj novozaraženih nije velik, ali konstanto se javljaju novi slučajevi, pa bi ovaj apel naši sugrađani trebalo da shvate veoma ozbiljno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *