Anketa „Parkiranje u gradu Boru“

BOR – U cilju sagledavanja postojećeg stanja i predlaganja mera za poboljšanje parking prostora u Boru, lokalna samouprava je angažovala beogradsku firmu ,,Model 5” da izradi studiju o parkiranju u gradu. U ovaj projekat  uključena je i borska Mašinsko elektrotehnička škola kroz angažovanje učenika i nastavnika. Učenici MEŠ-a, obrazovnog profila Tehničar drumskog saobraćaja, u okviru stručne prakse, učestvovali su u izradi studije tako što su anketirali građane i prikupljali podatke sa terena u svim delovima grada. Učenici su bili propisno obeleženi svetloodbojnim prslucima i identifikacionim karticama.

Naši učenici su tri dana bili na terenu. Pratili su frekvenciju saobraćaja i pratili parkiranja, broj vozila i pristupe parkiralištima, anketirale građane. Anketa pod nazivom „Parkiranje u gradu Boru“ je i dalje aktivna. Svi zainteresovani joj mogu pristupiti na sajtu naše škole gde mogu da iznesu svoja mišljenja, sugestije i primedbe. Rezultati će biti prezentovani javnosti kada se obrade svi relevantni podaci i da saglasnost nadležnih u gradu Boru“ istakao je Milovan Božović, direktor Mašinsko elektrotehničke škole Bor.

Studijom o parkiranju u Boru obuhvaćeno je celo područje grada, sa akcentom na stari centar gde je i najviše vozila, posebno u prepodnevnim satima. Izrada ovog dokumenta trebalo bi da bude završena do kraja ovog meseca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.