Program mera podrške poljoprivrednicima u Majdanpeku

MAJDANPEK – Nakon što je nadležno ministarstvo dalo saglasnost, Opštinsko veće Majdanpek usvojilo je ovogodišnji Program mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja, koji se ne razlikuje bitnije od prošlogodišnjeg.

Shodno ranije iskazanom interesovanju i ove godine jedna od mera biće  regresiranje za veštačko osemenjavanje goveda, dok je novina nabavka steonih junica, s čim u vezi su predstavnici Fondacije za lokalni ekonomski razvoj ovih dana obavili anketiranje stotinak poljoprivrednika iz opštine“, kaže Mirjana Cakić Mladenović, pomoćnik predsednika Opštine Majdanpek.

Kako su iz godine u godinu investicije u fizičku imovinu sve traženije, poljoprivrednici iz opštine Majdanpek će i u 2020-oj moći da konkurišu za nabavku nove opreme i mehanizacije, za šta se već prijavilo stotinak zainteresovanih.

Osim toga, sredstva iz ovogodišnjeg agrarnog budžeta Opštine Majdanpek  biće opredeljena i za  pomoć i podsticaj u radu udruženja poljoprivrednih proizvođača i prerađivača i osnovnih odgajivačkih organizacija, kao i za osnovne komunalno-infrastrukturne radove po selima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *