Aplikacija eVrtić počela da radi u Zaječaru

ZAJEČAR – Roditelji u Zaječaru više neće morati da odlazi na šaltere prilikom prijave deteta u predškolsku ustanovu, već to mogu da obave koristeći aplikaciju “eVrtić”, na portalu eUprava.

Direktorka predškolske ustanove „Đulići“ istakla je da roditelji i dalje mogu na stari način da upišu svoje dete, ali da je elektronski način mnogo bolji i jednostavniji.

„Zaista je jednostavno. Roditelji se registruju na ePortal, zatim u okviru usluge eVrtić popune zahtev i pošalju prdškolskoj ustanovi. Ovde su određena lica koja obrađuju zahteve, dodeljuju delovodne brojeve, vrše proveru dokumentacije, kao što su izvodi iz matične knjige rođenih, potvrde o zaposlenju, dakle to roditelji više ne donose ukoliko na ovaj način upisuju dete. Naši službenici kasnije o tome putem imejla šalju odgovor roditeljima i nadam se da će se roditelji odlučiti za takav način prijavljivanja“,  istakla je direktorka Predškolske ustanove „Đulići“ u Zaječaru, Tanja Jovanović.

Roditelji se slažu da je ova usluga od velike pomoći, a pogotovo oni, poput Marijane Krstić Krošin, koja je zbog upisa svog deteta u vrtić morala na čak nekoliko šaltera.

„To je fantastična stvar, pogotovo u današnje vreme kada je sve brzo, kada svi nekud žure. Da je ova aplikacija postojala kada sam ja upisivala dete, sigurno bih je iskoristila“, rekla je Marijana, majka deteta koje pohađa vrtić u Zaječaru.

EVrtić je projekat kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu republike Srbije, a Zaječar je jedan od 140 gradova u kojima roditelji putem ove aplikacije mogu da prijave svoje dete za boravak u ovoj ustanovi. Ono što ova aplikacija ne rešava jeste lista čekanja, pošto u ovom trenutku za mesto u nekom od zaječarskih vrtića čeka oko 150-oro dece.

Prijava dece vrši se na portalu eprava.gov.rs

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *