Asfaltiranje deonice puta od Brestovačkog mosta do Brestovačke Banje

BOR – Na regionalnom putu Bor – Borsko jezero, deonica puta od skretanja sa Brestovačkog mosta do Brestovačke Banje bila je do skora u najlošije stanju. Veliki broj udarnih rupa i loš kolovoz bili su najveći problemi.

Ipak, u narednih nedelju dana očekuje se da ova deonica puta bude potpuno sanirana. Radnici preduzeća za puteve „Strabag“ Zaječar počeli su krajem prošle nedelje sanaciju kolovoza, zbog čega se saobraćaj odvija usporeno, a na pojedinim deonicama gde su radovi u toku vozila se naizmenično propuštaju. Poseban oprez neophodan je u delovima gde mašine ne rade, ali su slojevi asfalta uklonjeni u okviru priprema.

Do sada je završena nivelacija asfalta i krpljenje najvećih udarnih rupa, a ukoliko vremenski uslovi dozvole, kompletni radovi biće završeni za nedelju dana, kažu u preduzeću za puteve Strabag.

Deonica puta koja se presvlači novim slojem asfalta duga je 3.200 metara. Počinje od skretanja sa Brestovačkog mosta i ide do isključenja za Klub RTB-a Bor.

Put Bor – Borsko jezero u nadležnosti je republike, tako da opština Bor nije mogla da izdvoji sredstva za njegovu sanaciju. 30 miliona dinara, kolika je vrednost radova, izdvojeno je iz republičkog budžeta, preko Javnog preduzeća Putevi Srbije.

Time se ovaj put spaja sa delom puta na ulazu Banjsko Polje na kome je takođe nedavno počela sanacija, sredstvima lokalne samouprave.

Prethodno su iz republičkog budžeta bili finansirani radovi na deonici puta od Brestovačke Banje do Borskog jezera, koji je takođe prekriven novim slojem asfalta. Saniranjem ove dve deonice, praktično će gotovo ceo put od Bora do Borskog jezera biti sređen, a to će najviše značiti turistima koji sve više posećuju Borsko jezero.

Naredne godine trebalo bi, ukoliko sve bude bilo kako je planirano, da novi sloj asfalta dobije 18 kilometara duga deonica od Selišta do Bora, koja takođe spada u nadležnost republike.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.