Asfaltiranje i uređenje centra sela Brestovac

0

U dogovoru sa meštanima i predstavnicima Mesne zajednice „Brestovac“ u ovom borskom selu za tekuću građevinsku sezonu, planirano je asfaltiranje puteva u samom selu i kompletno uređenje centra. Radovi su počeli danas, a po završetku, asfaltiranje se nastavlja u Metovnici, Banjskom polju i na nekoliko lokacija u gradu. 

BOR – Uređenje borskih sela je u punom jeku. Osim posipanja rizlom atarskih puteva, u toku je i asfaltiranje. Mehanizacija  preduzeća Strabag danas je u Brestovcu gde se asfaltira  kilometar puteva koji kroz sokake vode do kuća meštana.

„U Brestovcu smo ove godine veću pažnju posvetili asfaltiranju sokaka do kuća, u dogovoru sa meštanima i predstavnicima Mesne zajednice „Brestovac“. Zbog terena, postoji problem da mehanizacija prođe do svake kuće, kako bi ispunili sve zakonske norme o širini puta koji se asfaltira“, kaže Marko Nikolić, pomoćnik gradonačelnika Bora.

Osim asfaltiranja, svake godine u jednom selu, uređuje se i centar, pa je ove godine na red došao i centar Brestovca.

Ovde ćemo napraviti mini kej sa klupama, kantama, rasvetom i prostorom za odmor, za najmlađe i za starije. Nakon Brestovca očekuje nas asfaltiranje na Borskom jezeru, u delu Savače, a počela je  i priprema u Metovnici gde će biti asfaltirano tri kilometra puteva“, najavio je Nikolić.

Do kraja nedelje počinje i asfaltiranje u gradu, na više lokacija, a prva će biti tri ulice u Banjskom polju. Plan je da se svi radovi, po zahtevima građana, završe do kraja godine, za šta je iz budžeta opredeljeno po 250 miliona dinara za seoske i gradske mesne zajednice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *