Penzioneri najurednije platiše daljinskog grejanja

0

Bez obzira na stabilno i 24-oročasovno grejanje, koje je obeležilo minulu grejnu sezonu u Majdanpeku, stepen naplate daljinskog grejanja i dalje ne prati pružene usluge. Među platišama najredovniji su penzioneri.

MAJDANPEK – Bez obzira na kvalitetno, stabilno i 24-oročasovno grejanje, koje je obeležilo minulu grejnu sezonu, stepen naplate  daljinskog grejanja i dalje ne prati pružene usluge. Prema rečima Đorđa Roškića, v.d. direktora majdanpečke toplane, stepen naplate je oko 85 odsto, a među platišama najredovniji su penzioneri.

Osim mesečnog izmirivanja obaveza, mi imamo i mogućnost plaćanja samo u toku grejne sezone, s tim što su tada računi duplirani, dok se, u tom slučaju, tokom letnjih meseci plaća samo paušal“, dodaje Roškić.

Inače, trenutno, prosečan mesečni račun korisnika daljinskog grejanja u Majdanpeku, za stan od 50 kvadrata, iznosi oko šest hiljada dinara.

Zahvaljujući kvalitetnom grejanju, u protekle dve sezone, od kad je u funkciji nova toplana sa kotlom na drvnu sečku, 130 bivših korisnika, koji su se svojevremeno isključili sa toplovodne mreže, ponovo su se priključili na daljinski sistem grejanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *