Asfaltiranje prve deonice puta Cepe –planina Stol završava se sutra

BOR-Nakon pola veka konačno će biti asfaltiran put Cepe-planina Stol kod Bora. Deonica sa najviše uspona, od oko 1.200 metara, biće završena sutra, a pripremljen je za asfaliranje i preostali deo puta čija je dužina oko hiljadu metara.

„Drago mi je da smo ove godine uspeli  da završimo ovaj veliki posao, čija je vrednost deset miliona dinara“, rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Prostaje još da se naredne godine asfaltira deonica do samog Planinarskog doma, od oko hiljadu metara. Na taj način biće stvoreni uslovi da planina Stol postane jedna od najlepših turističkih destinacija.

Podsetimo se da smo pre dve godine doneli plan razvoja turističke destinacije Stol, a ovim putem smo stvorili jedan od uslova izlaska na ovu planinu. Narednih godina nas očekuje da izgradimo vodovod, kanalizaciju, završimo elektrifikaciju i da će Stol postati velelepno turističko mesto“,dodao je Milikić.

Završetkom deonice puta Cepe Stol  privodi se kraju asfaltiranje puteva u borskim selima i gradu u ovoj godini. Preostaje još da se narednih dana završi asfaltiranje u selima Krivelj i Slatina.

Za asfaltiranje puteva u Boru i selima u ovoj godini iz gradskog budžeta izdvojeno je oko tri miliona eura. 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *