Asfaltirano 60 kilometara puteva

BOR – Na području borske opštine do sada je asfaltirano 60 kilometara puteva. U seoskim sredinama je završeno 80 odsto radova, dok su u Boru preostali putevi još u dve mesne zajednice. Većih problema nije bilo, osim što su radovi kasnili u ulici Generala Pavla Ilića.

„Radovima smo zadovoljni, jeste da su se ovde malo odužili, ali nisu značajno uticali na saobraćaj. Nije bio kriv izvođač radova, već smo imali problema sa vodovodnim cevima koje su bile postavljene pre četrdesetak godina. Što se tiče ove ulice ostalo je još da završimo horizontalnu signalizaciju. Ostalo je još da asfaltiramo ulice u Boru 2 i Banjskom Polju“, rekao je zamenik predsednika Opštine Bor Saša Vukadinović.

S obzirom ne vremenske uslove očekuje se da će u gradu asfaltiranje biti završeno u narednih petnaestak dana. I u seoskim sredinama radovi odmiču.

„U selima je završeno 80 odsto puteva. Gledaćemo da se završe svi radovi po ugovoru vrednom 150 miliona dinara“, dodao je Vukadinović.

Osim asfaltiranja nastavlja se i posipanje rejonskih puteva koje će potrajati i narednih meseci.

„Što se tiče puteva već nekoliko meseci borska opština je jedno od najvećih gradilišta u Srbiji, što su potvrdili i u resornim ministarstvima“, istakao je Vukadinović.

Za asfaltiranje puteva u Boru i selima iz opštinskog budžeta izdvojeno je više od 350 miliona dinara.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *