Auto škole u Boru ponovo rade

BOR – Auto škole u Boru, posle desetak dana pauze, od danas ponovo mogu da rade. One su od prvog januara morale da obustave obuku i rad sa kandidatima na poligonu preko puta generalne direkcije kompanije Ziđin Koper, jer je istekao ugovor i dozvola koju su imali sa nekadašnjim RTB-om Bor o korišćenju ovog prostora za poligon za obuku vozača.

S obzirom na to da je deo poligona na zemljištu koje je u vlasništvu kompanije Ziđin, a deo je na gradskom zemljištu, borske auto škole su se od septembra nekoliko puta obraćale ovoj kompaniji kako bi produžile ugovor, ali nisu dobile nikakav odgovor, do njegovog isteka prvog januara kada su morale da obustave rad.

Ipak, na insistiranje auto škola, uz pomoć lokalne samouprave, kompanija Ziđin prihvatila je pre nekoliko dana da produži ugovor i dozvoli korišćenje ovog prostora do kraja februara. U međuvremenu potpisan je ugovor sa Gradom Borom kojim je borskim auto školama na 30 godina dato dodatno zemljište u nastavku postojećeg poligona, ali je potrebno da se ono uredi asfaltira i prilagodi, što će, kako se očekuje, biti urađeno čim to vremenski uslovi dozvole.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *