Za LAPZ opštine Majdanpek u ovoj godini 25 miliona dinara

MAJDANPEK – Opština Majdanpek donela je ovogodišnji Lokalni akcioni plan zapošljavanja, u okviru kojeg će kroz posebne mere biti realizovani javni radovi, programi podsticaja poslodavcima za novo zapošljavanje i podrška  javnih ustanova i institucija sa područja opštine Majdanpek, čija je svrha pomoć mladim preduzetnicima i mladim poljoprivrednicima. Za ove namene je planirano 25,4 miliona dinara.

„Mi smo već je uputili poziv javnim komunalnim preduzećima da podnesu prijave sa iskazanim potrebama za angažovanjem dodatnih radnika. Plan je da se na ovaj način, na određeni period, zaposli oko 25 lica, pre svega, iz kategorije teže zapošljivih“, ističe Mirjana Cakić Mladenović, pomoćnik predsednika Opštine Majdanpek.

Prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje, na dan 31.12.2020. godine u opštini Majdanpek je na evidenciji bilo 1744 nezaposlenih, što u poređenju sa istim mesecom prethodne godine predstavlja uvećanje broja nezaposlenih za 14,21 odsto, čemu je dobrim delom doprinelo zatvaranje Fabrike bakarnih cevi. Realizacijom Lokalnog akcionog plana zapošljavanja ova slika će bar delimično biti promenjena.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *