Biznis Info – RARIS

BOR, ZAJEČAR- Kako bi preduzetnicima i privrednicima regiona blagovremeno pružila informacije važne za poslovanje u uslovima pandemije korona virusa, Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije pokrenula je prethodne godine Viber zajednicu „Biznis Info – RARIS“ . Članovi zajednice su u mogućnosti da preko Viber aplikacije dobiju informacije o subvencijama, grantovima, o subvencionisanim kreditima, obukama, o stručnoj pomoći, mentoringu, razvojnim projektima i drugim oblicima podrške za svoj biznis.

Svako ko želi može da pristupi zajednici preko pozivnog linka uz uslov da je prethodno instalirana aplikacija Viber na uređaju.

Za 10 meseci u Viber zajednici registrovano je 800 članova sa područja Timočke krajine. U međuvremenu, pokrenut je i portal „Dijaspora biznis-info“, kao i istoimena fejsbuk stranica sa ciljem da se dijaspora informiše o privrednim dešavanjima u regionu i šire, da se poboljša privredna saradnja i privuku potencijalni investitori“ rekao je Boban Kostandinović, projekt menadžer u RARIS-u

Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije pokrenula je ovu Viber zajednicu kao još jedan vid korišćenja mogućnosti digitalizacije u poslovanju. Ovo je ujedno i jedan od prvih primera u Srbiji da se neka od digitalnih platformi koristi na ovaj način.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *