U OŠ “Velimir Markićević” u Majdanpeku bez online nastave

MAJDANPEK – Za razliku od drugih obrazovnih ustanova,  u Osnovnoj školi “Velimir Markićević” u Majdanpeku, od početka školske godine nastava se odvija u učionicama, bez online časova.

Zahvaljujući prostornim i kadrovskim kapacitetima još od 1.septembra u prilici smo da organizujemo redovnu nastavu, uz poštovanje svih epidemioloških mera. Umesto dve imamo više smena, između kojih je ostavljeno dovoljno vremena za dezinfekciju prostora i pripremu učionica za bezbedan boravak učenika”, kaže Marko Cokić, direktor ove obrazovne ustanove.

Prema njegovim rečima i rad đačke kuhinje odvija se normalno, a polako se i učenici i nastavnici vraćaju uobičajenim aktivnostima, koje ne podrazumevaju samo redovnu nastavu, misleći pritom na školska takmičenja.

Osnovnu školu “Velimir Markićević” inače, pohađa 326 učenika i jedna je od najbrojnijih u opštini. I pored te činjenice,  u proteklih godinu dana, bilo je samo sporadičnih slučajeva infekcije korone među učenicima i nastavnicima, tako da ni po tom osnovu nije bilo razloga za prekid, ili eventualno reorganizaciju nastave.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *