Blagoje Spaskovski: Neko mora da odgovara zbog pogibije radnika

MAJDANPEK -Zbog tragedije u Rudniku bakra Majdanpek, u kojoj je život izgubio pedesetsedmogodišnji radnik svilajnačkog preduzeća A&D Wood, firme koju je borski ATB FOD angažovao kao podizvođača za poslove rekonstrukcije majdanpečke flotacije, generalni direktor RTB-a Bor Blagoje Spaskovski uputio je nadležnima u borskoj i svilajnačkoj firmi zahtev za suspendovanje odgovornih lica za bezbednost na radu i da se u što kraćem roku utvrdi ko je kriv što je jedan ljudski život izgubljen, navodi se u zahtevu. Nebitno je to što nesrećni čovek nije bio radnik Rudarsko-topioničarskog basena Bor, odnosno Rudnika bakra Majdanpek, tragedija se desila u basenskom pogonu i neko za to mora da snosi odgovornost, rekao je Blagoje Spaskovski. On je naložio i direktoru RBM-a da do okončanja istrage suspenduje svog radnika zaduženog za bezbednost na radu. Spaskovski je istakao da je bezbednost na radu uvek u RTB-u Bor imala prioritet nad svim poslovima i rokovima, a tako bi moralo da bude i u svim ozbiljnim preduzećima sa kojima RTB Bor sarađuje.
ATB FOD je, kako je rekao direktor Branko Canković,  danas povukao sa gradilišta sve ljude iz svilajnačke firme, odnosno suspendovao do daljeg sve radove koje je izvodio A&D Wood i imenovao drugo lice za bezbednost na radu.
Nesreća u kojoj je život izgubio radnik svilajnačkog A&D Wood-a R.R. (57) rodom iz Blaca, desila se 29. juna oko 13 sati u pogonu majdanpečke flotacije. Na poslovima u okviru rekonstrukcije ovog pogona za pripremu mineralnih sirovina, konkretno na izradi radnih platformi oko mlina za domeljavanje rude, Rudnik bakra Majdanpek angažovao je borski ATB FOD, a svilajnačka firma bila je njegov podizvođač. Nesrećni radnik pao je sa tri metra visine kroz gazište platforme i tom prilikom zadobio smrtne povrede glave.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *