Bolji imunitet uz promenu stila i načina života

BOR- Da bi se ojačao imunitet organizma, koji je upravo  u vreme epidemije korona virusa i najznačajniji za zdravlje, neophodno je promeniti stil i način života. Svakom organizmu je neophodno obezbediti dovoljno sna, umerenu fizičku aktivnost, manje stresa, a pre svega, pravilnu, izbalansiranu i raznovrsnu ishranu, koja podrazumeva konzumiranje svih pet grupa namirnica. To su voće, povrće, mlečni proizvodi, proteini i žitarice. Ishranu je neophodno, po mišljenju Nenada Đorđevića, uobročiti. Dnevno preporučuje pet obroka.

U vreme epidemije sve popularniji su suplementi. Uplašeni da ne unose dovoljno vitamina većina ljudi poseže za njima. Da li su neophodni i koliko, mišljenja stručnjaka su podeljena.

Ako se pravilno hranite nisu vam potrebni suplementi. Neophodni su samo u određenim uslovima, primera radi kod vegetarijanske ishrane“, naglasio je nutricionista, Nenad Đorđević.

Upravo zato je i preporuka stručnjaka da se svi oni, koji su odlučili da koriste suplemente u ishrani, konsultuju sa lekarom,  eventualno sa farmaceutom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *