Bor bez značajnog povećanja pozitivnih na virus korona

BOR-U protekla dva dana na području Bora registrovana je još jedna osoba inficirana virusom korona, tako da je ukupno 49 pozitivno na kovid 19. Od 94 uzorka, uzetih u ponedeljak i utorak, još uvek nisu stigli svi rezultati.

Obrađeno je 18 uzoraka i od tog broja samo je jedan pozitivan. Rezultate očekujemo  ovih  dana“,rekla je dr Javorka Stankulić, rukovodilac Centra za preventivnu zdravstvenu  zaštitu.

Od ukupnog broja obolelih u Boru sedam je na bolničkom lečenju, dva su smeštena u niškom kliničkom centru, a preostali, sa lakšom kliničkom slikom i bez ikakvih simptoma, su u kućnoj izolaciji pod stalnim nadzorom lekara. Međutim, poslednjih dana u kovid ambulanti primetan je povećan broj pacijenata , jer se tu javljaju, osim zaraženih virusom korona i  svi oni koji imaju povišenu temperaturu, oboljenja slična gripu, ali i akutne respiratorne infekcije koje su u blagom porastu.

Osim primene obaveznih preventivnih mera kao što su nošenje maski i održavanje propisane distance, lekari savetuju građanima i da poštuju zakazane termine,  posebno za uzimanje briseva kako bi  izbegli nepotrebne gužve.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *