U Boru još 15 novozaraženih, nepovoljna epidemiološka situacija

Prema rezultatima koji su stigli u toku današnjeg dana, u Boru je od 58 testiranih pacijenata, njih 15 bilo pozitivno na virus Kovid 19, zbog čega je ukupna epidemiološka situacija u Boru ocenjena kao nepovoljna.

Radi se uglavnom o porodičnim kontaktima, a najviše zaraženih je između 40 i 49 godina, kažu nadležni, mada je kovid otkriven i kod mlađe osobe starosti 18 godina. Primetno je da se starosna granica pomerila naniže kaže epidemiolog doktorka Javorka Stankulić i dodaje da se očekuju rezultati za još 39 pacijenata.

Povećavaju se i gužve ispred kovid ambulante, ali se ne povećava broj pacijenata koji se javljaju prvi put lekaru, već je veći broj osoba uglavnom ujutru kada se uzimaju brisevi na kovid. Inspekcijski organi nastavljaju kontrolu sprovođenja mera koje propisala Vlada Srbije i krizni štab u Boru, a prethodnih dana su počele i kontrole javnih preduzeća gde ima većih okupljanja građana, odnosno pošte i elektrodistribucije.

Iz epidemiološke službe još jednom upozoravaju da je najopasniji boravak u zatvorenom prostoru sa većim brojem osoba i da je neophodno izbegavati organizovanje bilo kakvih slavlja ili većih porodičnih okupljanja, kako bi se izbegla mogućnost zaraze virusom kovid 19.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *