Bor od 2020. ima tim za borbu protiv droge

BOR – Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droga, 26. jun, obeležava se od 1987. godine. Cilj kampanja koje se sprovode gotovo 35 godina je mobilisanje podrške javnosti i podsticanje stanovništva da pruži doprinos u promociji zdravih stilova života, u suzbijanju problema zloupotreba droga i u zaštiti mladih širom sveta od opasnih supstanci.

Bor je jedan od retkih gradova u Srbiji u kome od septembra 2020. godine radi multidisciplinarni tim za borbu protiv droge, u čiji sastav su ušli predstavnici svih institucija zaduženih za ovaj problem, predstavnici osnovnog suda i javnog tužilaštva, policijske uprave, centra za socijalni rad i zdravstveni radnici.

Cilj je preventivno delovanje na teritoriji grada Bora i rad sa osnovcima i srednjoškolcima, jer je primećeno da se znatno ranije počinje sa zloupotrebom droga. U planu je organizacija različitih aktivnosti, koje bi bile usmerene ka edukaciji dece o problemima koje bolesti zavisnosti izazivaju, njihovom štetnom delovanju i  posledicama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.