Predsednik Vučić otvorio pogon „Jumka“ u Rudnoj Glavi

MAJDANPEK, RUDNA GLAVA – „Ponosan sam na činjenicu što smo samo pre dva i po meseca rekli da ćemo otvoriti proizvodni pogon fabrike „Jumko“ u Rudnoj Glavi do Vidovdana, što danas i činimo“, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na svečanom otvaranju ovog pogona, u kojem će 80 žena, raznih kvalifikacija i starosne dobi raditi uglavnom na šivenju uniformi za snage bezbednosti Republike Srbije.

Ovom prilikom zaposlenim radnicama, od kojih je 30 završilo obuku u Vranju, predsednik je već od sledećeg meseca najavio i nešto veće plate od utvrđene, što će, kako je rekao, subvencionisati država.

Zahtevi i potrebe policije, vojske i drugih snaga bezbednosti za uniformama  se stalno povećavaju, što znači da ćete imati dosta posla. Takođe, znam da posao koji ćete raditi nije nimalo lak i zbog toga vam zahvaljujem, ali se isto tako se nadam da će vama i vašim porodicama značiti još jedna plata u kući“, dodao je Vučić.

On je, takođe, izrazio zadovoljstvo zbog sve vidljivijeg razvoja ovog dela Srbije, posebno u infrastrukturnom smislu, a posetu Rudnoj Glavi iskoristio je i za kratak razgovor sa meštanima, čelnicima lokalne samouprave i okruga, kao i kompanije Ziđin.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *