Borani potpisali ugovore o ugradnji solarnih panela

BOR-U Gradskoj upravi u Boru danas je 18 građana potpisalo trojne ugovore o ugradnji solarnih panela sa izvođačima radova i lokalnom samoupravom. Na osnovu zajedničkog projekta Grada Bora i Ministarstva rudarstva i energetike građani su dobili subvencije do 420 hiljada dinara i  smatraju da su prednosti ovakvog načina proizvodnje električne energije za sopstvene potrebe višestruke.

Preporučila bi svakome ko ima mogućnosti da ugradi panele,jer najvažnija je ušteda, ali i postojeća situacija sa energentima je zabrinjavajuća„, rekla Ljiljana Mitić, naša sugrađanka.

Meni je drago da su naši sugrađani prepoznali značaj projekta.Prednosti ovog načina proizvodnje električne energije su manji računi za struju i prelazak na obnovljive izvore energije“, istakao je Igor Janković, član Gradskog veća.

Od desetak izvođača, koji su se prijavili na konkurs, Borani su odabrali tri, jer su oni kako kažu, ponudili najpovoljnije uslove za ugradnju solarnih panela.

Za ove namene Grad Bor i Ministarsvo rudarstva i energetike izdvojili su po pet miliona dinara, od kojih se finansira polovina troškova ugradnje solarnih panela i prateće opreme, a građani obezbeđuju preostali iznos. Rok za završetak radova je kraj godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.