Borani se odlučili za kupovinu „ultrazvuka“

BOR-Nagradu u vrednosti 50.000 švajcarskih franaka, koju je Grad Bor dobio za osvojeno peto mesto, na osnovu povećanja procenta naplate poreza na imovinu, biće utrošena za kupovinu ultrazvučnog aparata za potrebe službe  za zdravstevnu zaštitu žena Doma zdravlja u Boru, rezultat je ankete sprovedene među građanima Bora. Osim za ultrazvuk oni su mogli da glasaju još i za automatski medicinski sterilizator i aparat  za snimanje zuba i vilice.

Od 212 učesnika ankete, 168 je glasalo za ultrazvučni aparat, 26 za sterilizator i 13 za aparat za snimanje zuba i vilice“, rekao je Nikola Marić, pomoćnik gradonačelnika Bora.

Grad Bor je u konkurenciji 44 lokalne samouprave u Srbiji osvojio novčanu nagradu za peto mesto, jer je u 2018.godini u odnosu na prethodnu, uspeo da poveća naplatu poreza na imovinu za oko 15 odsto. Odluka o kupovini aparata za potrebe Doma zdravlja, doneta je na osnovu ankete CESID-a, prema kojoj je borsko zdravstvo ocenjeno kao oblast koju je potrebno unaprediti. Projekat  Reforma poreza na imovinu realizovali su Švajcarska agencija za saradnju i razvoj i resorna ministarstva Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *