Borani se, uglavnom, pridržavaju epidemioloških mera

0

BOR- Komunalni inspektori u Boru su od početka godine kontrolisali više od 220 objekata i zbog nepridržavanja epidemioloških  mera u borbi protiv korona virusa izdali četiri prekršajna naloga. Situacija je značajno povoljnija u odnosu na poslednja dva meseca prošle godine kada je kontrolisano 190 objekata, a zabeleženo više prekršaja.

Borani I pravna lica se ponašaju disciplinovano u pridržavanju epidemioloških mera, što pokazuju I podaci. U novembru I decembru izdato je tridesetak prekršajnih naloga, a za mesec i po dana u ovoj godini, četiri”, kaže Dragan Štrbac, načelnik Odeljenja za inspekcijske poslove.

Za sada većih okupljanja u borskim ugostiteljskim objektima nije bilo, a nema ni prijava za organizovanje žurki u stanovima. Ipak, kontrole će biti pojačane u narednom periodu u skladu sa odlukama kriznog štaba, jer se očekuje pogoršanje epidemiološke situacije.

Sve ove kontrole komunalna inspekcija obavlja u koordinaciji sa sanitarcima I borskim upravnim  okrugom. Kazne za pravna lica, zbog nepoštovanja epidemioloških mera, su 300 hiljada, za preduzetnike 150 hiljada dinara, a za građane, najviše zbog nenošenja maski, pet hiljada dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *