Gradonačelnik obišao baletski studio „Ballet house“ u Boru

0

BOR – U prošloj godini, kroz program samozapošljavanja, jednu od tri aktivne mere politike zapošljavanja,  u Boru je novi biznis počelo 55 preduzetnika. Iznos od 250 hilljada dinara, iskoristila je i Nikoleta Bibić, diplomirani baletski igrač. Oktobra 2020. otvorila je baletski studio „Ballet house Bor“ i veoma uspešno posluje. Baletski studio obišao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Ovo je jedan dobar primer kako mladi ljudi koji imaju energiju, entuzijazam i znanje mogu da pokrenu jednu svoju ideju i posao. Nikoleta Bibić je prošle godine sredstvima grada Bora započela sopstveni posao, otvorila ovu školu baleta. Vidimo da je ovde zaista prelepo, devojčice vežbaju, trude se da savladaju baletske pokrete, na zdrav način provode vreme sa svojim drugarima. Takođe, uče neke važne stvari u životu, da su umetnost i sport sastavni deo zdravog života i siguran sam da se ovde osim baletskih koraka uči i biti čovek“, naglasio je Milikić.

Iako nije bilo jednostavno krenuti u potpuno novo iskustvo, preduzetničke vode, trud i rad, ali i hrabrost su se isplatili, sa zadovoljstvom danas kaže vlasnica baletskog studija.

Sada iz ove perspektive, jako smo zadovoljni kako se stvari odvijaju, nismo očekivali da će ići ovako dobro, ovom brzinom. Cilj nam je da ove balerinice zadržimo, ali i da se proširimo i pružimo mogućnost ostalim zainteresovanim devojčicama u Boru da nam se pridruže. Trenutno imamo 130 balerina, a ako uspemo da nađemo pomoć, proširićemo grupe i upisati nove članove. Spremamo se za takmičenje u martu, a krajem juna, ako nam dozvole epidemiološke mere, održaćemo koncert u Boru“, kaže Nikoleta Bibić vlasnik baletskog studija „Ballet house“.

I ove godine, lokalna samouprava je izdvojila značajna sredstva za programe mera zapošljavanja, tri miliona dinara, što je prilika za nezaposlene Borane da se oprobaju u sopstvenom biznisu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *