Boranka Aneta De Kandija apsolutni pobednik Balkanskog prvenstva u triatlonu

BOR – Aneta De Kandija, članica borskog Triatlon kluba „Olimpija“, osvojila je prvo mesto na Balkanskom prvenstvu održanom na Vlasinskom jezeru. Aneta je prvak u svojoj kategoriji, ali i apsolutni pobednik takmičenja. Nastupala je u disciplini Olimpijski triatlon, koja je i najzahtevnija. Za dva sata 41 minut i 36 sekundi, Aneta je preplivala 1500 metara, vozila bicikl 40 kilometara i pretrčala 10 kilometara.

U Olimpijskom triatlonu učestvovalo je oko 50 takmičara iz pet zemalja: Turske, Bugarske, Makedonije, Hrvatske i Srbije. Balkansko prvenstvo u olimpijskim disciplinama održano je prvi put na našim prostorima, a uslovi za takmičenje bili su otežavajući – nadmorska visina od 1200 metara i temperatura prirodnog Vlasinskog jezera od svega 15 stepeni podrazumevali su dodatne napore za ovu, veoma zahtevnu disciplinu.

Aneta je ovim uspehom i završila sezonu takmičenja i sada sledi zasluženi odmor.

Triatlon podrazumeva više disciplina, kao i različite kombinacije plivanja, trčanja i vožnje bicikla, pa se desetak članova borskog Triatlon kluba „Olimpija“ priprema za različita takmičenja, a mlađim generacijama tek predstoje izazovi u narednim godinama“, napominje Aneta De Kandija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *