Borska policija uspešna protiv kriminala

BOR – Svi planski zadaci Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, na teritoriji koju pokriva Policijska uprava Bor od početka godine su ostvareni – istakao je na konferenciji za novinare načelnik Policijske uprave Bor, Branislav Stojadinović. Kako je rekao, posebna pažnja posvećena je borbi protiv kriminala i korupcije, radu na suzbijanju krijumčarenja narkotika i akcizne robe, ali i u oblasti očuvanja lične i imovinske sigurnosti građana. Znatno bolji rezultati u odnosu na prethodne godine postignuti su u suzbijanju krijumčarenja akcizne robe.

„Tokom prethodnih devet meseci zaplena duvana i proizvoda od duvana povećana je za skoro 80 odsto u odnosu na prošlu godinu. Zaplenjeno je 90 odsto više boksova cigareta, ali i skoro petostruko više rezanog duvana. Vrednost zaplenjenih akciznih proizvoda je 5,5 miliona dinara, a vrednost zapljenjenih proizvoda tokom cele 2015. godine je 4,6 miliona. Pripadnici Policijske uprave Bor zaplenili su i skoro dve tone nafte u vrednosti oko 250 hiljada dinara, a tokom prethodne godine nismo imali ni jednu zaplenu naftnih derivata“ – rekao je Branislav Stojadinović, načelnik Policijske uprave Bor.

Ovom prilikom Stojadinović je govorio i o borbi protiv narkokriminala, ističući povećanje broja privedenih zbog neovlašćene proizvodnje i prometa opojnih droga. Od početka godine, u odnosu na prethodnu, zaplenjena je i trostruko veća količina narkotičkih sredstava.

„U ovom periodu procesuirano je 30 lica zbog neovlašćene proizvodnje i prometa opojnih droga. Takve rezultate ova Policijska uprava nije skoro imala. Zaplenjeno je i 23 kilograma narkotičkih sredstava, što je trostruko više nego u 2015. godini kada smo zaplenili oko sedam kilograma narkotika“ – dodao je Stojadinović.

On je istakao i da je prilično smanjen broj krivičnih dela, kao i da je povećan broj rasvetljenih dela u ovoj oblasti sa nepoznatim počiniocima. Dobri rezultati postignuti su ii u oblastima javnog reda i mira i bezbednosti saobraćaja. Na bezbednost dece posebno je uticala institucija školskog policajca, koga će od naredne godine imati sve borske škole – rekao je Stojadinović.

PU Bor uspešna u borbi protiv kriminala, korupcije, krijumčarenja, 29. septembar 2016. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *