Borske škole bez značajnijih tehnoloških viškova

BOR – Letnju pauzu zaposleni u borskim školama, kao i prethodnih i ove godine koriste za uređenje objekata i pripremu za nesmetan početak nove školske godine.

Grad Bor je u svom budžetu isplanirao značajna sredstva kada su kapitalne investicije u osnovnim školama u pitanju. Neke nabavke su u toku, neke tek predstoje. Grad je imao sluh za potrebe škola i ono što je iskazano kao potreba je i dobijeno. Reč je o radovima poput sanacije ograde, krova sale za fizičko, kakav je slučaj sa školom „Stanoje Miljković“ u Brestovcu. Ima najava da će budžet za 2019. godinu biti sa značajnim sredstvima kada su u pitanju osnovne škole, što govori da grad vodi računa o svojim školama“, ističe Radiša Petković, koordinator rada Borskih osnovnih škola

Jedna od najvećih planiranih investicija jeste rekonstrukcija objekta u centru grada u kojem su smeštene tri obrazovne ustanove.

Kada je u pitanju objekat u kom funkcionišu tri škole, osnovne škole Branko Radičević, Sveti Sava i ŠOSO Vidovdan, u toku je postupak za izradu projekta kako bi naredne godine mogla da se uradi kompletna sanacija uz podršku Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije i to će biti jedna od najznačajnijih investicija kada je reč o školama u gradu Boru a i šire. Objekat će dobiti potpuno novi izgled kakav zaslužuju svi sadašnji i bivši đaci sve tri škole. Posebnu zahvalnost dugujemo Gradskoj upravi i gradonačelniku Aleksandru Milikiću koji se veoma založio da se objekat posle mnogo godina sanira. Zadnji put objekat je poslednji put saniran pre 32 godine, radovima na krovu, fasadi i opremanjem objekta, tako da će ovo biti veoma značajna investicija“, dodao je Radiša Petković, koordinator rada Borskih osnovnih škola.

Pred početak školske godine održani su sastanci direktora Borskih škola i sa predstavnicima Školske uprave u Zaječaru, na kojima je razmatrano pitanje tehnoloških viškova.

Na teritoriji grada Bora u svim osnovnim i srednjim školama zaposleno je oko 500 prosvetnih radnika. Bez obzira što je evidentno smanjenje broja prvaka, neće biti značajnijih tehnoloških viškova. Ne mogu da kažem da će svi biti zbrinuti, ali najveći broj njih će dobiti svoje časove tamo gde ima potrebe za kadrom“, kaže Radiša Petković, koordinator rada Borskih osnovnih škola.

Put ka boljem statusu prosvetnih radnika, koji je kako ističe Petković neophodno regulisati i poboljšati, je najavljeno uvođenje platnih razreda i povećanje zarada, kojim bi i zaposleni u školstvu, trebalo da dobiju značajno mesto.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *