Borske škole podržale 33. Kros RTS – a „Kroz Srbiju“

Učenici svih osnovnih i srednjih škola u Boru, kao i predškolci, učestvovali su danas na 33. Krosu RTS – a „Kroz Srbiju“. Iako je učešće bilo na dobrovoljnoj bazi, veliki broj učenika trčao je na nekoliko lokacija u gradu. Ovaj sportski događaj deo je nastavnog plana i promoviše fizičku aktivnost, zdravo telo i zdrav duh.

BOR – Najmasovnija sportska manifestacija, 33. Kros RTS-a „Kroz Srbiju“, održana je danas širom zemlje. Borski osnovci i srednjoškolci kojima su se i ove godine pridružili  mališani predškolskog uzrasta, s radošću su dočekali još jednu priliku da oprobaju svoje fizičke sposobnosti, zabave se i pokažu takmičarski duh. Pokrovitelji 33. Krosa RTS-a „Kroz Srbiju“ su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Sportski savez Srbije.

Ove godine kros nije organizovan u maju, zbog nemilih događaja, organizuje se danas, a u oktobru nam sledi jesenji kros. Ovde su na stadionu iza Sportskog centra raspoređeni učenici srednjih škola, osnovci su na lokacijama koje su odredili direktori škola i nastavnici fizičkog vaspitanja. Deca su uvek zadovoljna učešćem na krosu, vole da trče i veliki je broj sportista među njima. Za prva tri mesta svakog razreda obezbeđene su diplome“, kaže Sonja Kiš, nastavnik fizičkog vaspitanja.

Iako im plasman nije bio na prvom mestu, deca su se potrudila da što bolje istrče zadatu distancu. Prednost su ipak imali oni koji se, inače, bave sportom, jer su u boljoj kondiciji.

Ovaj sportski događaj, najmasovnija dečija trka u Evropi, deo je nastavnog plana i programa koji promoviše fizičku aktivnost, zdravo telo i zdrav duh. I sve jedno da li ste prvi ili poslednji stigli na cilj, važno je učešće i podrška zdravim stilovima života.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.