Borske srednje škole upisalo 359 učenika u prvom krugu

BOR – U srednjim školama u Srbiji danas je završen prvi krug upisa u prvu godinu. Upis je počeo juče, nakon što su osmaci u sredu uveče mogli da vide u koju srednju školu su raspoređeni, kad je Ministarstvo prosvete objavilo konačni raspored po obrazovnim profilima. U Boru se za upis u jednu od četiri srednje škole prijavilo ukupno 359 učenika, od kojih je 319 iz borskih osnovnih škola, a 40 iz drugih gradova.

U mašinsko elektrotehničkoj školi na pet smerova su sva mesta popunjena, a 13 mesta ostalo je samo na mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje. U ekonomsko-trgovinskoj školi na smeru turističko hotelijerski tehničar ostalo je mesta za sedam učenika, dok su na smeru trgovac ostala još dva slobodna mesta. U gimnaziji je od 90 planiranih mesta ostalo slobodno 18, na društveno jezičkom smeru, dok je u tehničkoj školi ostalo je najviše slobodnih mesta i to na odseku separater za preradu metala 21-no, hemijsko tehnološki tehničar 20, a za rudarskog tehničara ostalo je još pet mesta.

Za ova mesta moći će da konkurišu osmaci koji nisu uspeli da se upišu u prvom krugu i oni će prijave podnositi 13. jula.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *