Borski komunalci se pripremaju za predstojeću zimu

BOR- Pred predstojeću zimu radnici Javno komunalnog preduzeće „Treći oktobar“ u Boru imaju pune ruke posla. Osim redovnih aktivnosti, u toku je priprema mehanizacije za rad u zimskim uslovima .

U toku je remont i servisiranje nekoliko vozila. Od našeg novca kupili smo neophodnu opremu, elevatore, solane, posipače soli,raonike rekao je Dalibor Orsovanović, direktor JKP „3.oktobar“

U narednih mesec dana  borski komunalci očekuju realizaciju tendera za nabavku dva vozila za čišćenje snega, teretnog vozila i utovarivača . Za te namene  iz budžetskog Fonda za zaštitu životne sredine izdvojeno je deset miliona dinara.

Dosta imamo nove mehanizacije za zimu,sigurno smo opremljeniji za 40 do 50 odsto u odnosu na prošlu godinu. Uvek, međutim, postoje faktori iznenađenja kao što su kvarovi, iskliznuća,oštećenja,a imamo problema sa vozačima i automehaničarima, jer napuštaju preduzeće. Zato smo prinuđeni da angažujemo mlade neiskusne radnike“, dodao je Dalibor Orsovanović.

U toku je i tender za nabavku  800 tona soli i 650 kubnih metara agregata tako da će za nekoliko dana biti stvoreni svi uslovi za funkcionisanje zimske službe Javno komunalnog preduzeća Treći oktobar u Boru. Za sada nema najava da će u skorije vreme biti snega, a do tada borski komunalci  i dalje su angažovani na jesenjem održavanju grada.

Borski komunalci se pripremaju za predstojeću zimu, 31.oktobar 2018. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *