Borski vaterpolo juniori

BOR – Višegodišnji napori i želja entuzijasta da u Boru zaživi vaterpolo klub na kraju ove zimske sezone dali su rezultate za ponos. Nakon naporne sezone priprema, juniorska vaterpolo selekcija kluba „Nika“ iz grada bakra odigrala je prve kontrolne utakmice sa odgovarajućim selekcijama Paraćina. Iako su gosti u bazenu opravdali ulogu favorita, domaći klub istakao se prvim postignutim golovima, za istoriju borskog vaterpola.

„Bilo je jako naporno, dosta teško, protivnici stvarno dugo treniraju vaterpolo i neverovatni su u bazenu“, kaže Luka Jevremović, kapiten juniorske selekcije Vaterpolo kluba „Nika“ koji kaže i da je bio presrećan kada se otvorio klub ovog sporta u Boru kojem je pristupio nakon što je prethodno trenirao plivanje.

„Prezadovoljan sam onim što sam video, zato što je ovo naša prva utakmica na domaćem terenu i to je za njih veliko novo iskustvo. Pre toga su igrali samo još jednu utakmicu, u Paraćinu i treba još puno da se radi, ali ja sam prezadovoljan, kaže Uroš Živanović, trener mlade vaterpolo selekcije borskog kluba.

A da bi sport poput vaterpola u istočnom delu Srbije i zaživeo, osim entuzijasta poput trenera Uroša i Gorana Živanovića, inicijatora formiranja vaterpolo kluba, neophodni su i uslovi. Bor ih ima, baš kao i velelepne zimske i letnje bazene, a prvi put stvara i kadrovski potencijal, jer je klub „Nika“ okupio 20 mladih sportista.

„Zadovoljan sam, ali smatram da treba da imamo još više članova, jer kad ima više dece možete da radite i na kvalitetu i nadam se da ćemo biti i masovniji. Bilo bi dobro kada bi i neki seniorski tim formirali, makar rekreativni, to bi bila dobra stvar da imamo, a i oni mogu da se takmiče jer u centralnoj Srbiji ima seniora“, kaže trener Vaterpolo kluba Nika Uroš Živanović.

Posle prijateljskih i kontrolnih utakmica, nesumljivo sledi i novi napredak. Neće biti lako, jer je reč o sportu koji je u Srbiji dokazano najkvalitetniji na svetu, pa su i očekivanja u skladu sa tim, odnosno najveća. Za početak, bitno je da je vaterpolo istorija u Boru ipak počela.

[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x41kzmr“ allowfullscreen ]
Borski vaterpolo juniori, 02. april 2016… by rtvbor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *