Priređena izložba crteža Bojane Lukić i radova borskih osnovaca

BOR – U Narodnoj biblioteci u Boru priređena je izložba crteža pod nazivom Plavo beli svet malog princa slikarke iz Beograda Bojane Lukić  kao i radova nastalih u radionici Moja planeta. U radu je učestvovalo tridesetak mališana iz borskih osnovnih škola Treći oktobar, Branko Radičević i Svet Sava. Oni su na osnovu knjige  Mali princ izmislili i napravili planetu na kojoj bi voleli da žive.

„Inspiracija su mi moja deca koja imaju četiri i dve godine. Volimo da čitamo i da se igramo .Oni su želeli da ja njima napravim kartonski avion sa kojim bi se oni igrali i tako da su na osnovu tih fotografija nastali kasnije crteži. Borska deca su bila kreativna i sjajna“, rekla je Bojana Lukić.

Izložba Plavo beli svet malog princa  je priređena povodom Međunarodnog dana dečije knjige  koji se obeležava skoro pola veka.

“Današnja izložba je rezultat projekta sa kojim smo mi zajedno sa autorkom Bojanom Lukić konkurisali kod Ministarstva kulture u okviru Konkursa za dodelu sredstava za otkup dela likovne umetnosti, tako da je od danas Narodna biblioteka vlasnik ovih divnih crteža, odnosno serije  Plavo beli svet malog princa”, istakla je bibliotekar Violeta Stojmenović.

Bojana Lukić , slikarka iz Beograda, studije slikarstva završila je na Akademiji lepih umetnosti u Milanu. Izlagala je u zemlji i inostranstvu,a veoma često ogranizuje i kretivne radionice za decu i mlade na temu knjiga i čitanja.

[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x41kzj0″ allowfullscreen ]
Priređena izložba crteža Bojane Lukić i radova… by rtvbor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *