OPV vakcina protiv dečje paralize

BOR – Služba za zdravstvenu zaštitu  dece i omladine borskog Doma zdravlja dobila je 400 doza OPV vakcine protiv dečje paralize. Reč je o vakcini francuskog proizvođača  „Sanofi Pastera“,  koju je nabavio Institut za imunologiju i virusologiju „Torlak“. Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije izdala je sertifikat analize koji dokazuje  ispravnost ovih vakcina, koje su namenjene za revakcinaciju dece.

OPV vakcina protiv dečje paralize proizvođača Sanofi Pastera stigla je nedavno u Srbiju u količini 77.380 doza. Planom raspodele koju je pripremio Institut za javno zdravlje „Batut“ vakcine je domovima zdravlja u Srbiji isporučio Institut  „Torlak“.

„Mi smo dobili 400 doza OPV vakcine protiv dečje paralize i ta količina će nam biti dovoljna  za revakcinaciju dece u drugoj godini života. Očekujemo i drugu isporuku , koja će biti namenjena  za revakcinaciju dece uzrasta od sedam do 14 godina“, kaže dr Ljiljana Kožokaru, načelnik Službe zdravstvene zaštite dece i omladine borskog Doma zdravlja.

OPV vakcina je namenjena za obaveznu imunizaciju dece i prošla je  atest Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije.

[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x41kyot“ allowfullscreen ]
OPV vakcina protiv dečje paralize, 02… by rtvbor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *