Borski ZOO vrt dobio kengura i porodicu merkata

BOR – Što je veći broj životinja i životinjskih vrsta, to više posetilaca želi da dođe, kažu borskom Zoološkom vrtu. Svake godine u ovom javnom preduzeću trude se da nabave interesantne životinje koje će se svideti pre svega najmlađim posetiocima. Novitet ove jeseni su ženka crvenog kengura porodica merkata, životinje iz porodice mungosa, najpoznatija po crtanom filmu „Kralj lavova“.

„Od naših prijatelja iz Zoološkog vrta u Beogradu dobili smo ženku crvenog kengura i porodicu, dve odrasle jedinke sa mladuncima merkata. To nam svakako mnogo znači i zahvalni smo im za stalnu pomoć. I ovoga puta najmlađi posetioci će imati mogućnost da na konkursu daju ime novim životinjama. Konkurs je otvoren do petog oktobra, obezbeđene su simboločne nagrade, a roditelji bi prilikom posete ZOO vrtu trebalo da popune podatke i upišu predlog deteta.“ –  kaže Mirjana Marić, direktor JP „ZOO Vrt“ Bor

Zoološki vrt u Boru mesečno poseti nekoliko hiljada ljudi, a neretko i učenici koji su na ekskurzijama organizovano dođu da uživo vide životinje o kojima su uglavnom samo slušali. Crveni kengur, koji će za sada biti u zimskom boravku i moći da se vidi samo kriz staklo, biće svakako nova atrakcija, a ništa manje interesovanje se ne očekuje ni za porodicu merkata.

[iframe frameborder=“0″ width=“600″ height=“450″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x37rejj“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *