Broj novih slučajeva korone u Boru i dalje opada

BOR – Prema podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok“ u Zaječaru na teritoriji grada Bora u poslednja 24 sata registrovano je još 29 novih slučajeva  korona virusa a oporavile su se 62 osobe. Poslednjih dana evidentan je i manji  broj novoobolelih, što ne znači opuštanje, već još veću odgovornost, kako bi se i u vreme praznika održao ovakav trend, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Prema poslednjim podacima, za prethodna 24 sata registrovano još 29 novih slučajeva  korona virus a oporavile su se 62 osobe. Broj  aktivnih slučajeva virusne infekcije na teritoriji grada je 713. Primetan je i manji broj prvih pregleda, za poslednja 24 časa bilo ih je 28 i 78 kontrolnih pregleda, a na prijemnim odeljenjima bolnice zabeležena su 73 pregleda.

Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Boru hospitalizovano je 86 bolesnika, od kojih je 70  pozitivno na virus korona“, rekao je Milikić.

Gradonačelnik Bora je ovom prilikom čestitao građanima slavu Sveti Nikola i zamolio da se i dalje ponašaju odgovorno i poštuju sve mere protiv širenja korona virusa.

Želim građanima Bora koji danas slave Svetog Nikolu srećnu slavu, ali uz molbu da se čuvaju i da vode računa jedni o drugima. Slava je tradicija koju svi poštujemo i treba da se držimo svojih korena, ali moja molba je da u ovim teškim trenucima čuvamo jedni druge i kada već polako pobeđujemo taj virus korona, da nastavimo da se pridržavamo svih mera, nošenja maski, držanja distance, da slavu proslavimo u krugu najbližih, da na taj način pokažemo poštovanje jedni prema drugime i pokažemo ljubav našim prijateljima i ukućanima“, istakao je Milikić.

Da li će preventivne mere na nivou Republike Srbije biti pojačane u vreme novogodišnjih i božićnih praznika, zavisiće od razvoja epidemiološke situacije, ali bez obzira na krajnju odluku Štaba za vanredne situacije Vlade Srbije i grada Bora, najbitnija je svest građana o ličnoj odgovornosti kojom štite široku društvenu zajednicu, čulo se na gradskoj konferenciji u Boru.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *