Budžet Grada Bora 5,86 milijardi dinara

BOR – Odbornici Skupštine Grada Bora usvojili su na četvrtoj sednici u novom sazivu sednici svih 40 predloga odluka, koliko je bilo na dnevnom redu.

U najznačajnije odluke koje su usvojene na četvrtoj sednici Skupštine grada Bora spada drugi rebalansa gradskog budžeta u 2022. godini, kojim je predviđeno njegovo uvećanje za 12,58 odsto u odnosu na poslednji rebalans i sada je planiran na približno 5,86 milijardi dinara. Predviđeno je 100 miliona dinara za subvencije građanima koji nisu priključeni na sistem daljinskog grejanja za nabavku ogreva, 300 miliona dinara subvencija Toplani za nabavku uglja i 40 miliona za kotao na mazut i sredstva namenjena nabavci mehanizacije za komunalna preduzeća.

Na sednici su između ostalog usvojene i dopune odluke o teretnom saobraćaju, kojom se predviđa zabrana prolaska teških kamiona na delu puta od skretanja ka Oštrelju prema Donjoj Beloj Reci, izveštaj o izvršenju budžeta grada za prvu polovinu 2022. godine, program kontrole kvaliteta vazduha na teritoriji Bora, izmene lokalnog akcionog plana zapošljavanja, godišnji likvidacioni bilans Apoteke Bor, izmene i dopune statuta i programa poslovanja u delu javnog sektora i promene u nadzornim i školskim odborima.

Na sednici su potvrđeni odbornički mandati Marineli Vojinović ispred SNS-a i Miri Nikolić ispred Vlaške stranke Most koje su na sednici položile zakletvu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.