Odbornici SO Majdanpek o radu lokalnih komunalnih preduzeća

MAJDANPEK – Treću, redovnu sednicu Skupštine opštine Majdanpek, u novom sazivu, u najvećem delu obeležila je rasprava o izmenama programa poslovanja i programa korišćenja opštinskih subvencija lokalnih javnih i javno komunalnih preduzeća.

Odbornici opozicije imali su, između ostalog, primedbe na visinu sredstava koje se kroz subvencije izdvajaju za rad prihvatilišta za pse, smatrajući da je iznos od 3,2 miliona dinara preveliki za te namene.

U azilu za pse trenutno se nalazi 166 pasa, a u planu je da se kapacitet proširi za još 50 odsto, tako da su pomenuta sredstva neophodna kako bi se za pse obezbedila hrana, ali i platili drugi troškovi, koji podrazumevaju adekvatno zbrinjavanje napuštenih životinja“, odgovorio je Gradimir Đurić, v.d. direktora JP za stambene usluge, u čijoj nadležnosti  je rad prihvatilišta za pse.

Primedbe opozicije odnosile su se i na kvalitet i cenu vode za piće, informaciju o stanju na vodozahvatima, stalno produžavanje mandata vršiocima dužnosti direktora, da bi na kraju, nakon trosatne, uglavnom žučne rasprave, svi predloženi programi većinom glasova bili usvojeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.