Plan smanjenja potrošnje struje u Majdanpeku

MAJDANPEK – U Opštinskoj upravi Majdanpek, javnim preduzećima i ustanovama, čiji je osnivač lokalna samouprava, osnovnim i srednjim školama, do 31. marta naredne godine biće na snazi Plan smanjenja potrošnje električne energije, s čim u vezi je, na jučerašnjoj sednici Opštinskog veća, naredbu pročitao Dragan Popović, predsednik Opštine Majdanpek.

Između ostalog, mere podrazumevaju zabranu korišćenja klima uređaja i drugih grejnih tela na radnom mestu, kao i isključivanje nepotrebnog osvetljenja i uređaja nakon završenog radnog vremena, sem neophodne  rasvete i uređaja, poput računara koji moraju biti stalno uključeni.

Takođe, naredbom o sprovođenju mera štednje predviđena je i zamena svih postojećih led sijalicama, kao i ograničenje rada dekorativne, novogodišnje rasvete i led bilborda, na najviše četiri sata dnevno.

Jedna od mera odnosi se i na održavanje treninga, koji će se sa večernjih pomeriti na dnevne termine, sem u slučaju zvaničnih takmičarskih utakmica, ali ćemo i u tom delu razgovarati sa predstavnicima sportskih saveza. Za sprovođenje svih mera direktno će biti zaduženi i odgovorni načelnik i šefovi odeljenja Opštinske uprave, kao i direktori lokalnih javnih preduzeća i ustanova“, napomenuo je predsednik Opštine Majdanpek Dragan Popović.

O merama, sadržanim u Planu smanjenja potrošnje električne energije, građani će moći da se informišu i putem pisane naredbe na zvaničnoj internet stranici Opštine Majdanpek.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.