Budžet Grada Bora veći za 395 miliona dinara

BOR – Odbornici Skupštine grada Bora usvojili su na današnjoj sednici svih 19 predloga odluka koliko je bilo na dnevnom redu. Među najznačajnije odluke spada prvi rebalans budžeta u 2021. godini i Kratkoročni akcioni plan za smanjenje zagađenja vazduha u gradu Boru.

Budžet grada Bora u 2021. godini biće veći za 395 miliona dinara, odnosno 18,32 odsto odlučili su odbornici Skupštine grada na 22. sednici. Najveće uvećanje je za putnu infrastrukturu, uređenje saobraćajnica, parkinga i trotoara. Za ovu namenu, uz već izdvojena sredstva, planirano je dodatnih 118 miliona dinara. Značajno su uvećana i sredstva za komunalnu delatnost, pre svega za nabavku opreme i mehanizacije za Javno komunalno preduzeće „3. oktobar“.

Odbornici Skupštine grada usvojili su i Kratkoročni akcioni plan za smanjenje zagađenja vazduha u gradu, kojim je predviđeno više mesta za monitoring kvaliteta vazduha, načini na koje bi građani bili obaveštavani u slučaju prekoračenja i mere koje bi kompanija Ziđin trebalo trenutno da primeni, smanjenje proizvodnje i ispuštanja gasova, kako bi se zagađenje što pre smanjilo.

Između ostalog usvojeni su izveštaju o radu javno komunalnih preduzeća u prva tri meseca 2021. godine i javnih ustanova u 2020. godini, Program korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji Bora u 2021. godini i izabrani članovi Saveta za međunacionalne odnose Grada Bora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *