Budžet za narednu godinu u Boru približno 2,3 milijarde dinara

BOR – Javna rasprava o nacrtu budžeta Grada Bora za 2021. godinu završena je pre desetak dana. Bez značajnijih izmena i odnosu na nacrt, Gradsko veće u Boru usvojilo je na 71. sednici ovaj predlog odluke, prema kome će lokalna samouprava na raspolaganju imati približno dve milijarde i 278 miliona dinara prihoda, dok su rashodi planirani na dve milijarde 198 miliona. Budžet je rađen prema smernicama ministarstva finansija i značajno je manji u odnosu na ovu godinu, a najveći deo troškova odnosi se na zarade zaposlenih u javnom sektoru za koje je planirano 3 i po odsto više novca u odnosu na ovu godinu, stalne troškove i potpisane ugovore. Usvojen je i izveštaj o izvršenju budžeta za devet meseci 2020. godine, prema kome je u ovom periodu od planirane dve milijarde 860 miliona, ostvareno 47,86 odsto.

Članovi Gradskog veća usvojili su i predloge odluka o lokalnim komunalnim taksama i naknadi za korišćenje javnih površina, prema kojima se komunalne takse za velika preduzeća uvećavaju za 20, a za ostale smanjuju za dva odsto, zatim programe poslovanja pojedinih komunalnih preduzeća za narednu godinu, izveštaji o stepenu usklađenosti realizovanih obaveza u javnom sektoru za devet meseci ove godine i produženju mogućnosti reprograma dugovanja za komunalne usluge.

Na osnovu konkursa za direktora Centra za socijalni rad, uz saglasnost nadležnog ministarstva, predlog je da se zbog isteka mandata razreši dosadašnji direktor ove ustanove Mirjana Mitrović, a za ovo mesto predložena je Saška Milošević.

O ovim predlozima odlučivaće odbornici Skupštine grada Bora na narednoj sednici.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *