Odbornici SO Majdanpek usvojili budžet za 2021. godinu

MAJDANPEK – Odbornici Skupštine opštine Majdanpek usvojili su, na današnjem zasedanju, Odluku o budžetu za 2021. godinu, u iznosu od 975 miliona dinara, što je za stotinu miliona dinara manje u odnosu na 2020.

 „Ovo je svakako najvažniji opštinski dokument, čijoj izradi smo prišli odgovorno i imajući u vidu sve novonastale okolnosti, uslovljene pandemijom korone, koja se, naravno, odrazila i na punjenje budžetske kase. S druge strane, uvek postoji mogućnost rebalansa, ukoliko se situacija promeni na bolje“, istakao je Nikola Naunović, predsednik Skupštine opštine Majdanpek, komentarišući budžet, koji je ocenio kao restriktivan, ali realan.

U strukturi prihoda, najveće ostvarenje očekuje se po osnovu naknade za korišćenje mineralnih sirovina, 334,6 miliona dinara.

Osim ovog dokumenta, odbornici su, između ostalog, usvojili Kadrovski plan opštine za 2021. godinu, konačni nacrt ugovora Projekta javno privatnog partnerstva za obavljanje rekonstrukcije, zamene i ugradnje LED svetiljki i održavanja javne rasvete na teritoriji opštine Majdanpek, Odluku o izradi Lokalnog akcionog plana za rodnu ravnopravnost u periodu 2021-2024. godina, a saglasnost je data i na izmene osnivačkih akata javnih preduzeća, čiji je osnivač lokalna samouprava.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *