Centar za posetioce NP Đerdap

DONJI MILANOVAC, MAJDANPEK – Kroz Centar za posetioce Nacionalnog parka Đerdap, otvorenog prošle godine, prošlo je na hiljade gostiju Donjeg Milanovca, turista iz zemlje i inostranstva, u obilasku područja Donjeg Podunavlja.

Kako nisu svi u prilici da obiđu i vide sve lepote, raznovrsnost i bogatstvo biljnog i životinjskog sveta najvećeg nacionalnog parka u Srbiji, otvoren je Centar za posetioce, čija izložbena postavka prikazuje i geološku građu ovog područja, danas prvog Geoparka u Srbiji, kulturno istorijske znamenitosti, kao i turističke atrakcije Nacionalnog parka Đerdap.

Na savremeno opremljenom info pultu mogu se dobiti informacije o korišćenju turističkih sadržaja i preuzeti višejezični promotivni materijali. Osim izložbene postavke prirodne i kulturne baštine ovog područja, sastavni deo obilaska vizitorskog centra čini i projekcija promotivno turističkog filma o Nacionalnom parku Đerdap.

Centar za posetioce nalazi se u zgradi Javnog preduzeća „Nacionalni park Đerdap“, u Donjem Milanovcu i otvoren je svakog radnog dana od 7 do 15 časova, a popodne i u dane vikenda, uz prethodnu najavu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *