BOR – Iako je primarni vodovod u rejonu Manastirište u Zlotu, selu u borskoj opštini, završen pre mesec dana, izgradnja sekundarne mreže za koju su zaduženi sami meštani, još uvek nije počela. Oni tvrde da je osnovni razlog nepoznavanje tehničkih i finansijskih uslova pod kojim će plaćati priključak.
„Još uvek ne znamo ni koliko će koštati priključak, ni da li će nam omogućiti otplatu na više rata“ – kažu meštani Manastirišta.
Izgradnja rezervoara, pumpne stanice i primarnog vodovoda u dužini od blizu pet kilometara finansirana je sredstvima opštinskog budžeta. Nakon završetka svih tih radova, predstavnici lokalne samouprave smatraju da nepoznavanja uslova nikako ne može da bude razlog za odlaganje početka gradnje sekundarne mreže.
„Održali smo dva sastanka sa meštanima i predstavnicima Vodovoda i sada potrošači moraju sami da uvedu vodu do svojih kuća“ – rekao je pomoćnik predsednika Opštine Bor Slaviša Frišković.
Vodovod u Manastirištu još uvek nije zvanično predat borskom Vodovodu na upravljanje i to je osnovni razlog zbog kojeg meštani još uvek nisu upoznati sa tehničkim i finansijskim uslovima pod kojim će plaćati priključak, kaže direktor ovog Javno komunalnog preduzeća Zoran Marković. Ovakve formalnosti svakako ne bi trebalo da usporavaju meštane u prokopavanju kanala do svojih kuća, ali ni odgovorni ne bi smeli da odugovlače rešenje ovog tehničkog problema. Ako je posle tri decenije zdrava pijaća voda stigla do kuća u Manastirištu bila bi prava šteta, da zbog nekakvih formalnosti, meštani i dalje budu žedni.
[iframe frameborder=“0″ width=“600″ height=“450″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2v45wq“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *