Cvetković: Ziđin je u Bor investirao više od dogovorenog

0

Ulazak u strateško partnerstvo sa kineskom kompanijom Ziđin 2018. godine, pokazao se kao dobar potez Vlade Republike Srbije, s obzirom na to da su investicije u proizvodnju i zaštitu životne sredine veće od onih koje su dogovorene ugovorom, da se proizvodnja i zarade radnika povećavaju, kao i briga o ekologiji, rečeno je između ostalog prilikom današnje posete ministra privrede Slobodana Cvetkovića kompaniji Srbija Ziđin Koper.

BOR – Ministar privrede Republike Srbije Slobodan Cvetković posetio je danas  Srbija Ziđin Koper, gde se sastao sa rukovodstvom ove kompanije, obišao dispečerski centar na površinskom kopu Veliki Krivelj i novu automatizovanu elektrolizu bakra.

U oktobru je sa kompanijom Ziđin Koper potpisan Aneks Ugovora o preuzimanju dela vlasništva iz 2018. godine u vezi investicija, rekao je  Cvetković i naglasio da je kineska kompanija investirala više nego što je prvobitno bilo predviđeno, što se retko dešava.

Prema njegovim rečima, prihod kompanije Srbija Ziđin Koper je prošle godine bio tri puta veći u odnosu na godine pre uspostavljanja strateškog partnerstva, a samo u toku 2022. godine investirano je više od 700 miliona dolara u osavremenjavanje proizvodnih pogona i zaštitu životne sredine za koju je izdvojeno 216 miliona dolara.

Još značajniji je porast zarada koje se u proseku kreću oko 125 hiljada dinara i time se pokazalo da je dolazak kineske kompanije bio veoma dobar potez Vlade Republike Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *