Više para za uređenje putne infrastrukture u narednoj godini

0

Za uređenje puteva u Boru i selima, iz gradske kase, ove građevinske sezone izdvojeno je 500 miliona dinara. Naredne godine gradski čelnici najavljuju veća izdvajanja za adaptaciju postojeće i izgradnju nove putne mreže, kako u gradu tako i u selima.

Planovi uređenja putne infrastrukture u Boru, prema rečima odgovornih u lokalnoj samoupravi odnose se na izgradnju novih i renoviranje postojećih saobraćajnica, trotoara, prilaza zgradama. Najzahtevniji posao za putare u narednom periodu biće proširenje parking prostora u gradu zbog povećanih potreba odnosno porasta broja vozila. Namera je da se obezbedi parking prostor tamo gde postoje građevinsko-tehnički uslovi u skladu sa propisima i uz uvažavanje potreba građana, kažu odgovorni u Gradskoj upravi u Boru.

Napravljen je plan uređenja puteva u gradu i selima za iduću godinu. Planiramo izgradnju puta Bor-Banja, kao i obilaznicu od borske pekare do ulaska u kompaniju Ziđin. Mnogo projekata uređenja putne infratsrukture nas čeka i oni će svakako promeniti izgled grada, omogućiti funkcionalniji saobraćaj, izmestiti definittivno prolaz teretnih vozila van grada i poboljšati bezbednost učesnika u saobraćaju, posebno pešaka“ istakao je  Aleksandar Milikić gradonačelnik Bora.

Kako najavljuju iz lokalne samouprave uređenje puteva, u skladu sa potrebama meštana biće nastavljeno i u borskim selima. Očekivano veći priliv sredstava u gradsku kasu naredne godine, kažu omogućava i veća ulaganja u infrastrukturne projekte, gde je izgradnja i održavanje saobraćajnica i pratećih sadržaja značajna stavka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *