Daljinska kontrola i doziranje hlora u rezervoarima

BOR-Radnici Vodovoda u Boru završili su  modernizaciju rezervoara Zlot Selište koji vodom snabdeva 45 domaćinstava u ovom rejonu. Uz solarno napajanje, ovaj rezervoar je potpuno automatizovan.

Ovo je prvi rezervoar  u kojem je automatsko hlorisanje sa daljinskom kontrolom i doziranjem. Osim hlora kontrolišemo  nivo i potrošnju vode u ovom delu Zlota, rekao je Goran Topalović, tehnički direktor, JKP Vodovod u Boru.

 U kupovinu opreme je uloženo 250 hiljada dinara, a sve radove od programiranja do ugradnje izvodili su stručnjaci Vodovoda. Oni kažu da je ovakav sistem hlorisanja potpuno bezbedan.

Mi pošaljemo poruku  da se hlor pojača ili smanji i automat sam reguliše količinu. Za  sada to mogu samo dve osobe da kontrolišu i sistem je potpuno bezbedan“, dodao je Topalović.

 Modernizacija objekata borskog Vodovoda traje nekoliko godina. Ovo je peti rezervoar koji se snabdeva solarnom energijom na području grada Bora, a prvi u Srbiji koji ima i  daljinsko hlorisanje. Automatizacija se nastavlja i u ovoj godini. Između ostalih,  u planu je modernizacija pumpne stanice na Savači, rezervoara i pumpne stanice za otpadne vode na Borskom jezeru. Na taj način biće završena kompletna automatizacija i modernizacija svih objekata Vodovoda u Boru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *