Dan Dunava na Kusjaku

NEGOTIN – Osam godina zaredom, Međunarodni dan Dunava, Turistička organizacija i opština Negotin obeležavaju brojnim aktivnostima. Tako će biti i ove godine, u nedelju, 5. jula na Kusjaku. Takmičenje u pecanju, Kusjačka regata, pripremanje riblje čorbe samo su deo zanimljivog sadržaja u kome će učesnici i ostali posetioci uživati.

„Centralna manifestacija počinje u 8 časova takmičenjem u pecanju, za decu do 14 godina. U 9 sati kreće Kusjačka regata sa plaže u Mihajlovcu. Doček regate planiran je u 11 sati na Kusjaku. Tačno u podne počinje i takmičenje u pripremanju riblje čorbe, Kusjački kotlić. Među sportskim aktivnostima na vodi je i takmičenje u veslanju a proglašenje pobednika u svim kategorijama planirano je za 17 časova. Za sve zainteresovane posetioce tokom dana biće organizovana i besplatna vožnja katamaranom i razgledanje prirodnih lepota obale Dunava“ – najavio je Dušan Petrović, v. d. direktora Turističke organizacije opštine Negotin.

Manifestacija će biti upotpunjena i muzičkim programom: nastupom Orkestra „Stari zvuci “ iz Bora i negotinskog „Akustik kvarteta“. Turistička organizacija i opština Negotin organizovale su i besplatan prevoz građana do Kusjaka.

[iframe frameborder=“0″ width=“600″ height=“338″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2wmbn3″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *